Informasjon om teipeteknikk

For å oppnå best resultater med teipen vi selger, så anbefaler vi å følge instruksjoner du finner på denne siden og våre instruksjonsvideoer. Her finner du beskrivelse av ordene som er brukt i videoene, samt tips og triks for å få teipen til å holde lengst mulig.

Forbred teipen

Det er viktig at man bruker en saks og klipper runde kanter på alle sider av kinesioteipen. Da vil teipen holde seg på huden lenger. Du kan forvente at en teip varer 2-3 dager etter påføring. 

Vi anbefaler at du fjerner hår i området du skal teipe og er ren og tørr på huden.

Kontraindikasjoner

Teip aldri på sår. Dersom du får en allergisk reaksjon, ta av teipen med en gang. Hvis du skal på røntgen undersøkelse eller annen bilde diagnostikk, husk å fjerne teipen.

Base

En base er 3-5cm med teip som festes på huden før man strekker ut teipen og fører den ved aktuelt område. Bilde 1 viser hvordan du river av 3-5cm av teipens bakside for å lage en base.

Bilde 1

Bilde 1

På bilde 2 ser du basen som er festet til det første kontaktpunktet til kinesiotapen. Fest basen, dra deretter av papiret på baksiden av teipen og før teipen der du ønsker.

Bilde 2

Bilde 2

Stretch

Bilde 3 viser hva som menes med stretch. Ofte i videoene eller i videobeskrivelsen står det oppgitt x% stretch. Det er anbefalt strekk på teipen for at den skal gi en “drag effekt” i huden og økt stabilitet. For å legge på teip med 50% stretch kan du gjøre følgende:

Fest basen godt, strekk ut teipen 100%, slipp opp 50% av strekken. Da sitter du igjen med 50% av den totale strekkpotensialet til teipen.

  • 50% stretch

    50% stretch

  • 0% stretch

    0% stretch

Bilde 3